Binnenkijken bij Heartline:

Hoe het allemaal is begonnen

Het respect voor de natuur en dier is ver te zoeken in deze tijd. Hier werd ik hard mee geconfronteerd toen ik jaren geleden op een slachterij kwam. Nieuwsgierig als ik ben, deed ik een afvalcontainer open en trof een waar drama aan. Een container met dode fazanten; ze waren afgekeurd omdat ze iets te mager waren.

De volgende container vol met konijnen; ook afgekeurd. Vraag mij niet waarom, de laatste container deed mij vastgenageld aan de grond staan. Twee reebruine ogen keken mij met doodsangst aan, totaal verminkt lag het dier daar, ontdaan van zijn reerug, de rest was hinderlijk afval.

Wat zijn we aan het doen in onze weggooi-maatschappij? Het respect voor de natuur ebt weg. Voor mij was dit de boodschap “do something about it” en dat heb ik gedaan.

De huiden en vachten worden gelooid en krijgen zo een nieuw leven om ons mensen te laten genieten van hun zachtheid waar wij als mensenras nog veel van kunnen leren, zoals het in de oudheid ook bedoeld is geweest.

Ik hoop zo een steentje te kunnen bijdragen aan een hernieuwde bewustwording voor de mensen, om meer respect voor de dieren op te brengen. Er zijn meer mooie dingen aan een dier zijn dan alleen maar vlees!


5 redenen waarom de huiden ‘eerlijk’ zijn.

1. Geen enkel dier is gefokt of speciaal afgemaakt om de vacht

De huiden zijn een restproduct uit de vleesverwerkende industrie of komen uit de gecontroleerde jacht. De huiden en vachten worden gelooid en krijgen zo een nieuw leven, om ons mensen te laten genieten van hun kleur en zachtheid waar wij als mensenras nog veel van kunnen leren, zoals het in de oudheid ook bedoeld is geweest.

2. De herkomst van de huiden is bekend

In de loop der tijd heb ik een betrouwbaar netwerk opgebouwd van mensen met dezelfde mindset, zodat ik altijd weet waar de huiden vandaan komen. Belangrijk hierbij is dat de huiden niet uit ontwikkelingslanden komen, zodat je zekerheid hebt over goede arbeidsomstandigheden en dierenwelzijn, in tegenstelling tot prijsstunters en 'eendagsvliegen'.

3. Alle huiden zijn zo natuurlijk mogelijk gelooid 

Omdat alles op een zo natuurlijke mogelijke wijze behandeld wordt, zijn alle huiden veilig voor kinderen, huisdieren en natuurlijk voor jezelf. Daarnaast wordt het milieu gespaard door zo ecologisch mogelijk te looien. 

4. De huiden zijn met de hand uitgezocht

Ik sta voor alle huiden die ik verkoop. Daarom zoek ik elke vacht met de hand uit en controleer deze op kwaliteit. Omdat ik dit al 20 jaar op deze manier doe, kan ik garanderen dat alles van A-kwaliteit is!

5. Dit alles doe ik vanuit een diep respect voor de natuur

Ik hoop zo een steentje te kunnen bijdragen aan een hernieuwde bewustwording voor de mensen, om meer respect voor de dieren en de natuur op te brengen. Er zijn meer mooie dingen aan een dier, dan alleen maar vlees… 


Missie

De missie van Heartline is om huiden, leer en accessoires van A-kwaliteit een tweede leven te geven, met diep respect voor de natuur en de dieren die daar deel van uit maken. 

De huiden, accessoires en het leer van Heartline:

 • ...zijn van bekende en vertrouwde herkomst
 • ...komen niet uit derdewereldlanden, Azië, of andere delen van de wereld waar ze het niet zo nauw nemen met dieren- en mensenrechten
 • ...zijn afkomstig van looiers en bontwerkers die zo ecologisch mogelijk werken
 • ...worden verstuurd in hergebruikte dozen

Heartline:

 • ...is in 2002 officieel opgericht, maar Joop heeft al daarvoor al uit persoonlijke interesse ervaring opgedaan met huiden en vachten.
 • ...is sinds januari 2014 een webshop gestart om ook klanten tegemoet te komen die vanuit huis willen winkelen
 • ...heeft sinds augustus 2020 ook een engelstalige website omdat er steeds meer vraag van buiten Nederland kwam. 

De showroom van Heartline

 • ...is gevestigd in Annen
 • ...is 7 dagen per week op afspraak geopend
 • ...kan bezocht worden door contact op te nemen met 06 542 44 841 of via het contactformulier

Bedrijfsinformatie

Heartline is geregistreerd in Anloo onder KVK nummer 34175489. Het BTW nummer is NL001121589B77.

Betalingsgegevens:

 • Ter name van: Heartline Huiden
 • IBAN: NL81 INGB 000 935 8092
 • BIC: INGBNL2A

Joop is te bereiken via het contactformulier, of 6 dagen per week (behave zondag) via 06 542 44 841 tussen 09:00 - 19:00.

[WEBWINKELKEURWIDGET layout=new_default theme=light color=#80B352 show=yes view=slider amount=6 width=auto height=250px interval=8000 language=1 inline=0]

© 2013 - 2024 Heartline huiden, leer en meer | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel